Fönsterputsning – Så håller ni era kontorsfönster skinande rena

 1. Home
 2. /
 3. företagande
 4. /
 5. Fönsterputsning – Så håller ni era kontorsfönster skinande rena

Fönsterputsning – Så håller ni era kontorsfönster skinande rena

Posted in : företagande on by : Dorothy Dare

Att ha rena fönster på kontoret är viktigt både för att skapa en trevlig arbetsmiljö och för att ge ett professionellt intryck till besökare. Men hur håller man då fönstren skinande rena? Här är en steg för steg-guide till fönsterputsning på kontoret.

Varför är det viktigt att putsa fönster?

Att ha rena fönster bidrar till en ljusare och trevligare arbetsmiljö, vilket kan öka produktiviteten och trivseln på arbetsplatsen. Rena fönster ger också ett mer professionellt intryck till besökare och potentiella kunder.

Material och verktyg som behövs

För att putsa fönster behöver man först och främst en hink med varmt vatten och diskmedel, en skrapa, en fönsterputsare, en mikrofiberduk och en torr trasa. Det kan också vara bra att ha tillgång till en stege eller stegpall för att nå högre upp på fönstren.

Steg för steg-guide till fönsterputsning

 1. Börja med att damma av fönsterkarmarna och ta bort eventuella spindelnät eller smuts från hörnen.
 2. Fyll hinken med varmt vatten och tillsätt några droppar diskmedel.
 3. Blötlägg fönsterputsaren i vattnet och dra av överflödigt vatten.
 4. Arbeta dig systematiskt över fönstret och använd fönsterputsaren för att lösa upp smuts och fläckar.
 5. Använd skrapan för att ta bort överflödigt vatten och torka av skrapan efter varje drag.
 6. Torka av fönstret med mikrofiberduken för att få bort eventuella rester av smuts och vatten.
 7. Kontrollera fönstret mot ljuset för att se om det finns några fläckar kvar och arbeta bort dem vid behov.
 8. Torka av fönsterkarmarna och torka slutligen av fönsterramen med den torra trasan.

Vanliga misstag att undvika

Ett vanligt misstag när man putsar fönster är att använda för mycket vatten eller diskmedel, vilket kan lämna ränder eller fläckar på fönstret. Det kan också vara frestande att putsa fönster i starkt solljus, men detta kan leda till att rengöringsmedlet torkar för snabbt och lämnar fläckar på fönstret.

Hur ofta bör man putsa fönster?

Hur ofta man bör putsa fönster beror på faktorer som väderförhållanden och hur mycket smuts och damm som samlas på fönstren. Generellt sett kan man säga att man bör putsa fönster inomhus minst en gång i kvartalet och utomhus minst en gång om året.

Att anlita professionell fönsterputsning

Om man har stora eller svårtillgängliga fönster kan det vara svårt att putsa dem själv. Då kan det vara lämpligt att anlita professionella för er fönsterputsning. Detta kan också vara ett bra alternativ om man vill ha garanterat rena och skinande fönster utan att behöva lägga tid och energi på att putsa dem själv.

Tips för att förebygga smuts och fläckar på fönstren

För att förebygga smuts och fläckar på fönstren kan man regelbundet damma av fönsterkarmarna och se till att man inte röker eller steker mat i närheten av fönstren. Det kan också vara bra att undvika att öppna fönstren när det regnar eller blåser mycket, eftersom detta kan leda till att smuts och vatten sprids på fönstren.

Att putsa fönster kan vara en tidskrävande uppgift, men med rätt verktyg och teknik kan man få skinande rena fönster på kontoret. Genom att följa stegen i denna guide och undvika vanliga misstag kan man hålla sina fönster rena och snygga under lång tid.